השתלת שיניים ממוחשבת

השתלת שיניים ממוחשבת היא תהליך בו מחדירים שתל אל תוך העצם של הלסת שלך, אך בצורה מדויקת יותר. הדבר דומה מאד דומה להחדרת דיבל אל תוך קיר, אבל עם שבלונה שמדריכה את הדיבל למקומו האידיאלי.

כשאנו מבצעים שתל, על מנת להגיע אל העצם אליה נחדיר את השתל, עלינו לעבור קודם כל דרך השכבה המכסה אותה – החניכיים. בשנים האחרונות פותחה שיטה שבה אנו מבצעים השתלות שיניים באמצעות סד הדרכה ממוחשב. מדובר בסוג של שבלונה המנחה את הרופא לבצע קידוח בדיוק בזווית הנכונה.

השבלונה, או הסד, מונעים מהרופא לבצע חתכים משמעותיים בחניכיים, אולם הצורך לעבור דרך החניכיים אל העצם נשאר. כדי לעבור דרך החניכיים מבצעים רק חריר קטן בקוטר של כ-4 מ"מ, ולא חתך משמעותי.

 

מה היתרונות בהשתלת שיניים ממוחשבת?

השתלת שיניים ממוחשבת מסייעת לנו לבצע קידוח מדויק יותר ואנו נעזרים בה בעיקר במקרים מורכבים של עצם צרה מאוד.

או כשיש קרבה למבנים אנטומיים שעשויים להיפגע אם הקידוח שלנו לא יהיה מספיק זהיר. לדוגמא: בלסת תחתונה עובר עצב שפגיעה בו עשויה לגרום לאבדן תחושה בשפה הקדמית שלכם.

אם רופא השיניים רואה שהשתל שהוא מתקין עומד לעבור בקרבה יתרה אל העצב, הוא יעשה הכל על מנת שלא לפגוע בו. ויעדיף לעשות שימוש בסד ההדרכה הממוחשב, המדריך את הקידוח שלו למרחק בטוח.

השתלת שיניים ממוחשבת – למה לא לעשות אותה תמיד?

השתלת שיניים ממוחשבת מיותרת ברוב המקרים. שכן הניסיון הרב של הרופאים במרפאות שלנו מאפשר להם ביצוע מדויק ומהיר במקרים הרגילים. אנו שומרים את האופציה של השתלת שיניים ממוחשבת למקרים שאנו מגדירים כמאתגרים. לדעתנו, השתלה ממוחשבת מתאימה למקרים פשוטים. בעיקר אם הרופא מרגיש לא בטוח או חסר ניסיון, אחרת אין לדעתנו הצדקה לתוספת העלות.

על מנת להכין שבלונה כזו, על רופא השיניים להשקיע זמן בתכנון המקרה, יחד עם החברה שמדפיסה לו את השבלונה במחשב. בהתאם, עלות סד הדרכה ממוחשב עשויה להגיע לכמה אלפי שקלים. כאמור, מיותר לחלוטין במקרים פשוטים, אך רצוי מאוד לבצע אותה במקרים מורכבים.

צפו בסרטון על יתרונות וחסרונות של השתלת שיניים ממוחשבת:

האם השתלת שיניים ממוחשבת חוסכת זמן?

השתלת שיניים ממוחשבת מקצרת פעמים רבות את זמן ההשתלה למטופל בעת ההשתלה עצמה. אך מבחינת הרופא, מכיוון שנדרש גם זמן לתכנון וביצוע שלה, יוצא שסך הכל הזמן שהושקע מבחינתו הוא ארוך יותר. לתכנון מראש יש יתרון נוסף, הוא מאפשר גם לתכנן את הגשר הזמני שיורכב מעל השתלים מיד בתום ההשתלה. עם החדרת השתלים, ניתן להניח עליהם כיפת ריפוי הבולטת מעל החניכיים וסוגרת את החריר, ואז להמתין לקליטת השתל. לחלופין, ניתן לבנות מעל השתלים מבנים וכתרים זמניים בתהליך המכונה "העמסה מיידית", או "השתלת שיניים ביום אחד". השתלה ממוחשבת מסייעת לנו להכין את הגשר הזמני ולהזמין את כל החלקים שנצטרך מראש ובכך שוב – חוסכת זמן.

השתלת שיניים ממוחשבת – האם יש בה פחות כאבים?

כעיקרון, אם אנו מבצעים השתלת שיניים ללא חתכי פתיחה משמעותיים בחניכיים, צפוי פחות כאב. במקרים אחרים בהם השבלונה מונחת ישירות על העצם, עלינו לפתוח את החניכיים יותר מאשר היינו פותחים לצורך השתלה לא ממוחשבת. במקרה זה עשוי להופיע יותר כאב. לסיכום, זה מאד תלוי במקרה.

השתלות שיניים ממוחשבות ללא תפרים או כאבים

בדרך זו נמנע גם הצורך לבצע תפרים. שיטה זו יכולה להתאים גם לאנשים שיש אצלם חשש מדימום משמעותי. אם יבוצע חתך (למשל אצל אנשים הנוטלים תרופות נוגדות קרישה), או כאשר אנחנו מעוניינים להימנע מזיהומים מיותרים אצל אנשים שאלרגיים לסוגים שונים של אנטיביוטיקה. כך עשינו מספר השתלות שיניים לאנשים ללא שימוש באנטיביוטיקה כלל. אלא רק ג'ל חיטוי מקומי אותו יש למרוח מספר פעמים ביום. פעולה זו עוזרת מאוד גם לאנשים הסובלים ממחלות מעיים כגון מחלת קרון ואחרות, שקשה להם לקחת תרופות. מבחינתם , שימוש בהשתלת שיניים ממוחשבת יכולה למזער את הצורך בשימוש בתרופות. השיטה לא תעזור במקרים של אזורים דלקתיים שיש לנקותם היטב לפני ביצוע ההשתלה. ויש לקחת בחשבון שגם למחשב יש סטייה מסוימת.

סניפי המרפאה במגדלי לייף של בני ברק, ואפילו בראשון לציון

בצד ההיסטורי של העניין, השתלת שיניים ממוחשבת של שתלי זיגומה באמצעות סד הדרכה התרחשה לראשונה בהיסטוריה העולמית בסניף גבעתיים – ר"ג של טיפול בחיוך בשנת 2015. היה זה דר' מאיר אבירם ממרפאתנו שפיתח יחד עם שני שותפים (רמי סיאב מחברת השתלים נוריס, ודויד קינן מחברת גייד 3D), את הפרוטוקול לביצוע סד ההדרכה הראשון בעולם לשתלי זיגומה. הכנת סד הדרכה כירורגי כזה כרוכה בעלות, אולם סייעה לנו כבר פעמים רבות לתת לאנשים שתלים ושיניים קבועות, גם במקרים בהם מספר רופאי שיניים אמרו למטופל כי אין לו סיכוי לבצע השתלות שיניים. האם השיטה מתאימה גם למקרה שלך? בוא אלינו לפגישת היכרות ללא עלות וללא התחייבות ונגלה.