השתלות שיניים

האם כל אחד יכול לעבור השתלת שיניים?

השתלות שיניים הן הפתרון הטוב ביותר להשלמת שינים חסרות. אם חסרות לך שיניים או שאתה סובל מתותבות מציקות, השתלת שיניים היא פתרון מצוין עבורך. השתלת שיניים, כמו במגילת העצמאות, לא תלויה במין גיל או צבע. היא תלויה במצבך הרפואי. ניתן לבצע השתלת שיניים החל מגיל 18, ובמרפאתנו ביצענו השתלות שיניים גם למטופל בן 96.

השתלים החדשים שיפרו מאוד את היכולת שלו לאכול, לדבר ולחייך. השתלים תפקדו בפיו עד שנפטר בשיבה טובה בגיל 101. כל אחד יכול לעבור השתלת שיניים בתנאי שבריאותו הכללית מאפשרת זאת. סכרת לא מאוזנת ועישון כבד הם חלק מהתוויות הנגד לביצוע השתלות שיניים. כמות העצם בלסת שלך כבר איננה מהווה בעיה, שכן אנו מצליחים לבצע השתלות שיניים גם במקרים של חוסר עצם קיצוני. מקרים שבעבר נחשבו בלתי אפשריים.

האם כל רופא שיניים יכול לבצע השתלות שיניים?

מבחינת חוקית, כל מורשה לריפוי שיניים יכול לבצע השתלות שיניים במדינת ישראל. עם זאת, ברור שיש עדיפות מבחינתך כמטופל לבצע השתלת שיניים אצל רופא שיניים שהתמקצע בנושא, ולא אצל רופא שיניים שמבצע רק סתימות וכתרים, ומדי פעם מבצע גם שתלים. המלצתנו היא לבחור ברופא מיומן או במומחה פה ולסת, במיוחד אם מדובר במקרה מורכב עם מיעוט עצם או ריבוי שתלים. במרפאותינו ניתן למצוא רופאים שהתמקצעו והתמחו בנושא.

כיצד השתלת שיניים נקלטת בפה – ד"ר אבירם מסביר

כמה זמן אורכת השתלת שיניים?

קודם כל יש להפריד בין משך הזמן שלוקח להחדיר את השתל עצמו (הדיבל) למשך זמן שלוקח לחבר אליו כתר או תותבת. אם נתייחס להחדרת שתל בודד, הריע שמהירות תלויה גם במיומנות הרופא, ובמקרה עצמו, ועשויה להימשך בין רבע שעה בלבד, לשעה ויותר. בניית הכתר מעליו עשויה להיות מיידית, או להתחיל רק לאחר מספר חודשים. זה מאד תלוי במצב העצם שלך, ובנתונים נוספים. סביר שרופא השיניים המטפל בך ידע להעריך ולספר לך. רוצים לצפות בסרטון מדהים של השתלת שיניים בפה מלא תוך 4 שעות בלבד?

השתלת שיניים ביום אחד? אפשר גם השתלת שיניים תוך 4 שעות!

האם יש צורך לחכות אחרי השתלת שיניים ועד שמקבלים כתרים?

עד שנת 2011 הייתה הנחת היסוד שיש להמתין 3 חודשים אחרי ביצוע שתל בלסת תחתונה, ו-6 חודשים בלסת עליונה לפני שמעמיסים עליו.

לאחר פרסום מחקרים חדשים, למדנו שבמקרים רבים ניתן להתקין את השתל בעצם, ולהניח עליו מיד גם תותבת או כתרים. בהתאם, התמקצענו במרפאה בביצוע השתלת שיניים ביום אחד.

אם תגיע למרפאתנו בשעה 09:00 בבוקר, סביר שתצא עד השעה 12:00 כבר עם שיניים חדשות וקבועות בפיך. תוך כ- 3 שעות בלבד אנו יודעים לבנות לסת שלימה מלאה שיניים קבועות. שיניים אלו עשויות בהתחלה מפלסטיק, ויוחלפו לאחר כחודשיים שלושה בשיניים קבועות מחרסינה. כל זאת בהתאם למקרה הספציפי.

השתלת שיניים אבירם

אילו סוגי שתלים דנטליים יש?

שתל דנטלי הוא למעשה סוג של דיבל עשוי מטיטניום שנתפס אל תוך עצם הלסת שלך. אל השתלים הדנטליים מחברים חלקים נוספים שעוזרים לנו לתפוס מעליהם כתרים או תותבות מעוגנות. ריבוי סוגי השתלים מאפשר לנו למצוא פתרונות כמעט לכל בעיה.

רוב השתלים הדנטליים המבוצעים בעולם הם בצורת של בורג או דיבל, אבל יש שתלים שונים:

● שתלים בצורת דיסק.

● שתלים חובקים המכונים בשם פריאוסטליים, או בעברית: שתלים חובקים. שתלים אלה מיוצרים בהדפסה תלת מימדית לפי צורת העצם הספציפית שלך. פיתוח של דר' אבירם משנת 2011 שהפך להיות בשימוש עולמי.

● שתלים ארוכים במיוחד הנקראים שתלי זיגומה שמטרתם להיות מעוגנים אל עצם הלחי ולא אל עצם הלחי.

להלן טבלה המרכזת באופן כללי את השתלים והשימוש בהם

הטבלה מאוד כללית ויש לבחון את המצב בשטח בהתאם למאפיינים של כל מקרה ומקרה.***

סוג השתל מתי משתמשים מתי לא משתמשים אחוז הצלחה
  שתל רגיל   מרבית המקרים    כשאין מספיק עצם   % 95
  שתל קצר   כשיש רק 5 -8 מ"מ של גובה עצם    כשיש יותר מדי עומס בפה   % 95
  שתל צר   כשהעצם צרה מידי לשתל רגיל    כשאפשר רגיל   % 95
  שתל דיסק או חובק   חוסר עצם קיצוני ללא אפשרות לבנית עצם    כשיש חלופה טובה ויותר   70% – 82%
  שתלי זיגומה   חוסר עצם קיצוני בלסת עליונה   חוסר עצם, נטיה לסינוסיטיס, אפשרות להרמת סינוס   % 95
  הרמת סינוס   חוסר עצם בחלק אחורי של לסת עליונה   נטייה לסינוסיטיס   % 95
  בנית עצם לגובה   חוסר גובה עצם, לאחר עקירות   כשנדרשת תוספת של מעל 5 מ"מ גובה   90 – 95

איזה סוג שתל הוא הכי טוב?

השתל הטוב ביותר הוא שתל המתאים לסוג העצם שלך ולמצב שלך. אין משמעות לשם היצרן (כי אין פה עניינים של יוקרה, רק ביולוגיה), או למדינה בו הוא מיוצר (כי שתלים ישראלים למשל מיוצאים ל-72 מדינות כולל ארה"ב, ושתלים מארה"ב נמכרים גם בישראל).

מה שחשוב הוא שתקבל מוצר איכותי, שעושה את העבודה ומחזיק הרבה שנים. כל השתלים הבורגיים נקלטים ברמה של כ-95% הצלחה, וכמעט כולם עשויים מאותו חומר (טיטניום).

על מנת לוודא שאנו משתמשים באמת בטוב ביותר, בחרנו לעבוד במרפאתנו רק עם שתלים שקיבלו אישור FDA אמריקאי ותקן CE אירופאי. יצרנים מסוימים מייצרים שתלים יחודיים רק להם, למשל שתלים צרים במיוחד, או קצרים במיוחד, או שיש להם ציפוי פני שטח מיוחד.
סוג זה של השתלת שיניים יהיה תואם למקרים מיוחדים, ובדרך כלל אין צורך לעשות שימוש בהם למרבית המקרים הרגילים. כשאנו נתקלים במקרה מיוחד, אנו מזמינים את השתל הספציפי שאתם צריכים. אנו מכירים כמעט את כל סוגי השתלים האפשריים, ועושים שימוש ברובם.

כמה שתלים צריך כדי להשלים לסת אחת?

אז כמה שתלים אתם צריכים אצלכם בפה?

כאשר תגיעו למרפאה, נעשה לכם צילום סיטי. הצילומים אצלנו תמיד חינם. לא צריך לשלוח אתכם למכון צילום ולתת לכם לשלם מאות שקלים שם, נעשה את הצילום במקום ומיד נגיד לכם.

לדוגמא, אם אתם רוצים להשלים לסת שלמה מימין לשמאל, כמה שתלים אתם צריכים? יש שיטות שבהם תצטרכו בסה"כ ארבעה שתלים, וישנן שיטות שבהם תצטרכו 6 או 8, ויש רופאים שיגידו לכם גם 10 או יותר אבל האם זה נכון? כדאי להציץ בסרטון שלמטה כדי להבין באופן יותר גראפי. רק נציין כי במקרה של עצם הלסת, החדרה של שתלים רבים מהנדרש, לא תועיל, אלא אף תגרום לכישלונם.

עצם היא לא קרש, עצם היא משהו חי. בשביל שהיא תחיה התאים בה צריכים לקבל הזנה. את ההזנה הזאת הם מקבלים ע"י כלי דם שמגיעים לאזור ומספקים לתאים האלו אוכל, חמצן, מים וכולי. אם החדרנו לעצם שתל ועוד שתל ועוד שתל, מילאנו אותה במתכת, ואז אין דרך לחומרי ההזנה להגיע ולהזין אותה. העצם הזאת תמות ותיספג, והשתל שנמצא בתוכה יאבד תמיכה, ויכשל.

טבלה כללית המעריכה את כמות השתלים שאתם צריכים:

כמות השיניים ברצף להשלמה    כמות השתלים  
  שן אחת    שתל אחד
  שתי שיניים סמוכות    שני שתלים
  שלוש שיניים  סמוכות     2 – עד 3
  ארבע עד 6 שיניים סמוכות     3 – עד 4
  שבע עד 8 שיניים ברצף    4 – עד 5
  תשע עד 12 שיניים    5 –  עד 6
  בין 13 ל 14 שיניים    7 –  עד  8

תמונות לפני ואחרי השתלת שיניים

איזה סוג שיניים אני מקבל בסוף?

גם נושא זה תלוי במספר תנאים. מה הפה שלך מאפשר? האם אתה יכול לעמוד בטיפול מבחינה רפואית, רגשית, כלכלית…?

באופן כללי ניתן לחלק את האפשרויות שלך ל-3 חלקים:

1. תותבות נשלפות (נכנס יוצא מהפה ושמים בכוס בלילה…)

2. תותבות מעוגנות (עדין נשלפות, אבל יציבות יותר ולא זזות בפה כי מעוגנות לשתלים במרבית שעות היום)

3. אנו מעדיפים להציע לך שיניים קבועות לחלוטין שאינן נשלפות. כי לדעתנו איכות החיים שלך תשתפר משמעותית עם שיניים מסוג זה.

עם זאת, אם לא ניתן מכל סיבה להגיע לתוצאה זו, נוכל לעזור לך עם מגוון טיפולים אחרים שישפרו משמעותית את איכות החיים שלך.

כדי לגלות מה עדיף לך, צפה בסרטון המציע מספר אפשרויות להשלמת שיניים חסרות שלפניך:

כמה עולה השתלת שיניים?

על אף שאיכות הביצוע שלנו ברמה גבוהה מאד, המחירים להשתלות שיניים במרפאותינו דומים לאלו של קופות החולים.

קשה לאמוד את עלות ההשתלה שתצטרך עד שלא נבדוק ונצלם אותך, כי לכל אחד מתאים טיפול קצת שונה. כך לדוגמא, יתכן ויש לך צורך בשתלים מיוחדים שעלותם גבוהה יותר, או אולי בכלל יש לך צורך בשתלים רבים בפיך, מצב בו אנו נוטים לבצע הנחה משמעותית על המחיר הכולל. זמן העבודה הוא מרכיב חשוב מבחינתנו בעת תמחור הטיפול שלך. אם אנחנו עושים שתלים רבים בזמן קצר, הדבר חוסך לנו עלויות רבות ובהתאם אנו יכולים להיות גמישים יותר במחיר.

ממליצים לצפות בסרטון במאמר על השתלת שיניים – מחיר.

מה הסיכונים בהשתלות שיניים?

השתלת שיניים היא אחד התהליכים היותר צפויים ברפואת שיניים. עם זאת, בידיים לא נכונות או לא זהירות יכול המשתיל לגרום לנזקים לרקמות הסמוכות, ולפגוע בתחושה שלך, או בסיכוי להגיע לתוצאה סופית טובה. הרופאים המבצעים השתלות שיניים במרפאות השיניים 'טיפול בחיוך' הם מהשורה הראשונה, והמיומנות שלהם גבוהה מאוד. דר' אבירם למשל מבצע מעל 1,000 שתלים בשנה.

ריכזנו עבורך את הבעיות העיקריות:

  • פגיעה בסינוסים בלסת עליונה בעת ההשתלה
  • אובדן תחושה בשפה בלסת תחתונה בעת ההשתלה
  • שינוי במתאר החניכיים
  • חוסר קליטה של השתלים עקב בעיה בתאים בעצם שלך
  • חוסר קליטה של השתלים עקב החדרת שתלים לא נכונה
  • חוסר קליטה של השתלים עקב עומס יתר של השיקום מעליהם
  • אובדן של שתלים עקב היגיינה לקויה
  • אובדן של שתלים עקב זיהום חיידקי
  • אובדן שתלים עקב שינוי במצב הכללי של הגוף

כמו שניתן להבין מהכתוב, בעיות בשתלים יכולות להיגרם עקב כשל של הרופא, של המטופל, או סתם ככה כתוצאה מכח עליון. ניתן למזער את הסיכונים ע"י שמירה על כללים מסוימים, הן על ידי הרופא, והן על ידי המטופל. ככל שהרופא מיומן יותר, הסיכון פוחת. רופא שיניים מנוסה גם ילמד אותך איך לשמור על השתלים שביצע בפיך. המאמץ המתמשך של שניכם, יוביל לכך שהשתלת השיניים שלך תישמר בפה לשנים רבות.

מהי הסכנה בהשתלות שיניים?

איך לשמור על השתלים שלך לאורך טווח

כדי לגרום להשתלת שיניים לשרוד לאורך טווח, המשוואה פשוטה מאוד:

  • לפני מעשה – לבחור ברופא שיניים מיומן שיודע לבצע השתלות לפי כל החוקים, ומיומן בכך. בנוסף הוא ילמד אותך בפירוט איך לשמור עליהם אח"כ.
  • אחרי מעשה: שמירה קפדנית על היגיינה בבית. צחצוח שיניים כל יום, ושימוש בסילונית שמעיפה את החיידקים מהאזור בצורה פיזית. המכשיר הזה מציל שתלים לטווח הארוך, אז אם אתם רוצים לשמור על השתלים שלכם ולמנוע דלקות – עשו בו שימוש.
  • הגעה לשיננית כל 3-4 חודשים – שתלים מאד רגישים לדלקות חניכיים ולאבנית. השיננית מנקה את האזור, מונעת דלקות, ובמקרה והיא מגלה בעיה ליד שתל מסוים היא מיידעת את הרופא מידית.
  • בדיקת רופא  שיניים כל חצי שנה – חשוב מאד לאיתור בעיות ופתרונן כשהן קטנות. בעיות קטנות שלא נאתר בזמן, יהפכו להיות בעיות גדולות שקשה לתקן.

השתלות שיניים לחולי סוכרת

אין מניעה לבצע השתלת שיניים בפיך אם לקית בסכרת, ובתנאי שהיא מאוזנת. ניתן למדוד את איזון הסכרת בבדיקת דם פשוטה למדד הנקרא המוגלובין A1c. אם ערך המדד על 7.2 ומטה, לדוגמא 6, אז כשזה נוגע להשתלות שניים, אינך שונה מכל אדם בריא. ואין שום מניעה לעשות לך שתלים. אם המדד גבוה מ- 7.2 נגיד 7.3 או 7.4,  הסיכוי לכך שהשתלים ישרדו לאורך טווח פוחת. זה לא שאי אפשר, רק במקום 95% תרדו ל- 92% למשל.

אם הסכרת שלך אינה מאוזנת, למשל 8.5, ההמלצה שלי היא להמתין קצת ולנסות לאזן את הסכור לרמה סבירה. זה טוב גם אגב לכל איבר אחר בגוף: כלי דם ברגליים, לב הכול…  אבל אם בכוונתך לעבור השתלת שיניים ויש לך מדד של 8.5 ומעלה – המלצתי היא להימנע מהשתלות שיניים. בחלק מהמקרים ניתן לעשות שימוש בשתלים מיוחדים של חברת סטראומן שלהם ציפוי חיצוני המעודד בניית עצם. שתלים אלה הוכחו כטובים יותר ללוקים בסכרת ויכולים אולי לעזור גם לך.

השתלות שיניים לחולי לב

אם יש לך בעיות לב, כל זמן שקיים איזון תרופתי – אין שום מניעה לבצע לך השתלות שיניים. עברת צנתור? זה לא מהווה בעיה. עברת מעקפים? גם אין בעיה, אך בחלק מהמצבים יכול להיות צורך לקחת אנטיביוטיקה לפני הטיפול. בכל מקרה, רצוי לדבר קודם כל עם הרופא הכללי שלכם ולקבל ממנו אישור, אך כעיקרון אין שום מניעה לעשות השתלות שיניים לאנשים עם בעיות לב. יתרה מכך, לטעמי אפילו רצוי לבצע השתלות שיניים, כי לחיות עם תותבות לא נוחות גורם לעלייה ברמת המתח הנפשי, וזה ממש לא טוב ללב שלך.

השתלות שיניים לחולי אוסטיאופורוזיס

אם לקית באוסטיאופורוזיס (דלילות עצם) ורשמו לך תרופות כמו פוסלן, אקטונל, ריבון ועוד, אלו תרופות ששייכות למשפחה שנקראת ביספוספונטים. אם קיבלת אותן הרבה שנים, הן נוטות לשקוע בעצמות שלך. יש חשש, גם אם זעיר ( 0.4%) שלאחר טיפול כירורגי (בין אם מדובר בהשתלה או אפילו סתם עקירה) יתפתח נמק בעצם. נמק בעצם מלווה בדרך כלל בכאבים מאוד חזקים וצריך לקחת אנטיביוטיקה. לפעמים צריך להסיר את האזור הנגוע, אך זה חריג מאוד.

ההמלצה היא להפסיק פוסלן לפחות ל-3 חודשים טרם ביצוע השתלות שיניים. כשזה נוגע לפרוליה, יש לבצע את השתלת השיניים, ובהתאם נצטרך לבדוק לפני ולהגיד לכם מה הסיכוי. יש בדיקת דם מאוד פשוטה שנקראת CTX. לפי הבדיקה הזו ניתן לראות אם יש לכם סיכוי גבוה או אפסי לפתח נמק. בהתאם, יש לבצע את בדיקת הדם ונגיד לכן בדיוק. אין צורך להיכנס לחרדה מהעניין, ולראייה יש לנו המון מטופלות עם אוסטיאופורוזיס, שקיבלו את התרופות שנים רבות, וקיבלו שתלים. איכות החיים שלהם עלתה בצורה מאוד משמעותית.
השתלות שיניים הן תהליך מהיר ופשוט בידיים הנכונות, הן נותנות מענה מצוין לשיניים חסרות, ומביאות לשיפור גדול ברמת החיים שלך. אנו ממליצים להגיע אלינו לבדיקת יעוץ וצילומים חינם (!!!) וללא התחייבות.

האם את/ה מתאימ/ה לביצוע השתלת שיניים? כשתגיעו אליי נבדוק את המקרה שלכם לעומקו. 

אתם שואלים – אנחנו עונים

על פי המחקרים, הסיכויים של שתלים בורגיים לשרוד 5 שנים הוא 95%, ולשרוד 20 שנה כ-82%. לשתלים אין תאריך פג-תוקף בפה, ואין צורך להחליפם אחת לתקופה אלא אם התפתחו סביבם בעיות. ניתן בהחלט לסמוך על שתלים כפתרון איכותי לטווח ארוך.

 

הסיכוי לכאב ונפיחות קיים בכל השתלת שיניים, אולם ניתן למנוע את התופעות הנ"ל אם שומרים על מספר כללים. חשוב במידת הניתן לבצע פתיחה מינימאלית של החניכיים, ובתום הטיפול אנו מזריקים חומרים מיוחדים לחניכיים המונעים כאב ונפיחות. התרופות שאנו נותנים בסיום הטיפול לנטילה בבית עוזרות גם הן למניעת התופעות הנ"ל. מרבית לקוחותינו מציינים כי הטיפול שלהם היה קל מאד, גם בהשוואה להשתלות קודמות אותם ביצעו במקומות אחרים.

 

יש להתייחס אל שתלים בדיוק כמו אל שיניים טבעיות. יש לצחצח אותם בוקר וערב אחרי הארוחה, וחשוב לנקות את האבנית סביבם אצל שיננית אחת לחצי שנה לפחות. הזנחה של השתל הדנטלי עשויה להסתיים באבן שלו כתוצאה מהתפתחות דלקת בחניכיים סביב השתל.