שתלים חובקים בהתאמה אישית

האם ניתן לבצע השתלת שיניים גם כשלא נותרה עצם בכלל? אם אמרו לך שאתה חייב תותבות כי אין לך מספיק עצם לביצוע השתלות שיניים, יש סיכוי סביר שהם טעו… שתל חדשני מאפשר לך לעבור מתותבות לשיניים קבועות גם במצבים של חוסר עצם קיצוני, ללא צורך בבניית עצם.

הרבה אנשים פנו בעבר אל רופא השיניים שלהם בבקשה להיפטר מהתותבות המציקות שלהם, רק כדי לקבל תשובה בסגנון: "מצטער, אבל אין מספיק עצם בחלק האחורי של הלסת שלך כדי לבצע אצלך שתלים". עד לאחרונה, סביר שהם צדקו – אך לא עוד! שתלים חובקים מתוכננים אישית, שהם פיתוח חדשני של דר' מאיר אבירם משנת 2011, בשיתוף חוקרים נוספים וחברת שתלים ידועה, נותנים בשורה חדשה ומאפשרים לנו לתת לך נקודות עיגון לתמיכה בגשרי חרסינה גם באזורים בהם אין מספיק עצם כדי לבצע שתלים רגילים. אם אמרו לך שאתה צריך בניית עצם בלסת תחתונה, עם שתלים חובקים יתכן ותוכל לוותר עליה.

השתלים החובקים, מכונים גם שתלים סב-פריאוסטליים (בעברית: מונחים מתחת לשכבת הפריאוסט). לטעמי היו צריכים להיות מכונים: MIRS שזה למעשה ראשי תיבות של Micro Implants Retained Sub-periosteal Implant.

שתל חובק

בניגוד לשתלים רגילים שלצורך התקנתם יש לבצע קדח משמעותי בעצם (ראה תמונה עליונה), שתלים חובקים כשמם למעשה, חובקים את עצם הלסת חיצונית כמו קליפס (אטב), ומעוגנים אליה עם ברגים שהם מיקרו-שתלים קטנטנים אך חזקים מאד (ראה תמונה תחתונה). התקנת שתלים רגילים מחייבת עצם שגובהה המינימלי הוא  6 מ"מ ורוחבה המינימלי 4 מ"מ. לעומת זאת, שתלים חובקים ניתן להתקין גם באזורים בהם יש גובה עצם של 1 מ"מ בלבד (!!!)  ורוחב של 3 מ"מ ומעלה. באמצעות שתלים אלה נוכל לבנות לך שיניים קבועות לחלוטין בפה ולפטור אותך אחת ולתמיד מהתותבות כמעט בכל מקרה.

תמונה6 תמונה7

פריצת דרך טכנולוגית בביצוע השתלות שיניים!

הטכנולוגיה בה מיוצרים שתלים חובקים אף היא שונה מהמקובל. בניגוד לשתלים רגילים אותם מייצרים מתוך גוש של טיטניום באמצעות מחרטה, את שתלי מירס מכינים בהדפסה תלת-ממדית באמצעות מדפסת תלת-ממד המסוגלת להדפיס שכבות של טיטניום. את השתלים מתכננים ספציפית לכל אזור בלסת בנפרד. למעשה, את הקבצים של צילום ה- CT הדיגיטלי אותו אנו מבצעים חינם במרפאתנו, אנו שולחים לחברה. בתוך מספר ימים מתכננים מהנדסי החברה את צורת השתלים הנדרשים ואת כיווני ההברגה של המיקרו-שתלים המעגנים אותו. בתום תהליך של עיקור ואריזה הם מעבירים את השתל המוכן אלינו.

איך מתקינים שתלים חובקים?

לשיקום לסת שלימה חסרת שיניים יש צורך בהתקנת שניים עד ארבעה שתלים חובקים. הם  מותקנים בתהליך קצר האורך כשעתיים. בתום התהליך, בניגוד לשיטות אחרות המקובלות במרפאתנו, לא מבצעים מיד גשר קבוע ביום ההשתלה, אלא ממתינים כשלושה חודשים לקליטת השתל. בהתאם, לא ניתן לקרוא לשיטה השתלת שיניים ביום אחד, אולם עדיין מדובר בדרך אפקטיבית וקצרה יחסית לקבלת שיניים קבועות לחלוטין. לאחר שלושה עד שישה חודשים ניתן להתקין על השתלים גשר קבוע המתברג אליהם.

תמונה8

וזו השתלת שיניים שמתאימה כל אחד?

אם אתה סובל מתותבות, יש לנו ידע נרחב והרבה שיטות כדי לעזור לך לקבל שיניים קבועות בזמן הקצר ביותר האפשרי. שתל חובק הוא כלי נוסף וחדשני, המיועד רק למקרים בהם לא ניתן לבצע שתלים רגילים בלסת התחתונה. שתלי זיגומה למשל, יכולים לעשות למענך את אותה פעולה בלסת עליונה.

גם אם ביצעת כבר שתלים באזורים הקדמיים של הפה, ויש לך תותבת על תיקתקים, תוספת של שניים עד ארבעה שתלים חובקים באזורים האחוריים של הפה תאפשר לך לעבור מתותבות נשלפות לגשר חרסינה יפה, קבוע, לא נשלף, באמצעותו תוכל לאכול בצורה נוחה, מבלי שיכנס לך מזון מתחת לתותבת. רוצה לבדוק אם גם אתה יכול לעבור מתותבות לגשר חרסינה קבוע? בא למרפאתנו עוד היום, בצע בדיקה וצילומים חינם, ותוכל לגלות אם הפיתוח החדש שלנו יכול לשפר משמעותית את איכות חייך. הבדיקה היא ללא עלות וללא התחייבות.

 

ההיסטוריה של שתלים חובקים

שתלים חובקים היו נפוצים מאד בסביבות שנות ה-60 של המאה הקודמת. אז היו פותחים את החניכיים, לוקחים מידה של העצם, ושולחים למעבדה ליציקת מסגרת מתכתית. את המסגרת היו מקבעים ללסת באמצעות ברגים.

מכיוון שהחומרים שבהם השתמשו באותה תקופה היו שונים, לא הייתה נוצרת קליטה לעצם, והעיגון היה מכאני בלבד. אחוז ההצלחה של אותם שתלים לאורך 5 שנים היה כ-70%.

מחקרים שבוצעו על שתלים חובקים מהזן החדש, שתלים העשויים טיטניום, מראים כי הם נאחזים לעצם גם מכנית וגם ביולוגית, ומעודדים צמיחה של עצם העוטפת את השתל.

זו למעשה פעם ראשונה שהתקנת שתל לא גורעת מנפח העצם (עקב הקידוח) אלא יוצרת עצם חדשה. אנו מאמינים כי מחקרים ארוכי טווח על שתלים חובקים בשיטה החדשה, יראו אחוזי הצלחה גבוהים משמעותית.

דוגמא לשתל סב-פריאוסטלי משנות השישים

בתמונה: דוגמא לשתל סב-פריאוסטלי משנות השישים